Foto: EPA/Scanpix/LETA

Irāna ASV lēmumu uz Tuvo Austrumu reģionu nosūtīt aviācijas bāzes kuģi "USS Abraham Lincoln" un bumbvedējus nosaukusi par "psiholoģisku karadarbību", ziņo aģentūra "Reuters".

ASV nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons svētdien paziņoja, ka bumbvedēji un “USS Abraham Lincoln” tiks nosūtīti uz Tuvajiem Austrumiem, lai dotu “skaidru un nepārprotamu vēstījumu” Irānai.

Irānas Augstākās drošības padomes pārstāvis šos Boltona izteikumus nodēvēja par “psiholoģisku karadarbību”. ASV pagaidu aizsardzības sekretārs Patriks Šanahans pirmdien paziņoja, ka apstiprinājis bāzes kuģa un bumbvedēju nosūtīšanu uz reģionu, pamatojoties uz indikācijām par “ticamiem draudiem no Irānas režīma spēkiem”, tomēr sīkāku informāciju par Irānas radītajiem draudiem nesniedza, raksta aģentūra.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija pret Irānu īstenojusi stingru politiku. Aizvadītā gada maijā prezidents paziņoja par ASV izstāšanos no Irānas kodollīguma. Tāpat ASV atjaunojusi sankcijas pret Teherānas enerģētikas sektoru – sankcijas atstājušas negatīvu iespaidu uz Irānas ekonomiku.

Trampa administrācija paziņojusi, ka neatjaunos sankciju izņēmumus valstīm, kuras turpināja iegādāties Irānas naftu, kā arī teroristisko organizāciju sarakstā iekļāva Irānas Revolucionāro gvardi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!