Foto: AFP/Scanpix/LETA

Apšaudē Brazīlijas pilsētā Belenā svētdien bojā gājuši 11 cilvēki, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Bruņoti vīri iegājuši bārā un atklājuši uguni. Uzbrukums noticis pilsētas nabadzīgajā Gvamas rajonā, atzīmē raidsabiedrība. Vietējie mediji spekulējuši, ka uzbrucēji apšaudi sarīkojuši, protestējot pret lēmumu Belenas pilsētā izvietot federālās valdības spēkus. Pagaidām saistībā ar notikušo neviens nav aizturēts.

Policija ziņojusi, ka septiņi bruņoti vīrieši bārā ieradušies ar automašīnu un trīs motocikliem. Pēc tam uzbrucēji atklājuši uguni, nogalinot piecas sievietes un sešus vīriešus. Daļai bāra apmeklētāju izdevies aizbēgt pa sētas durvīm.

Gvama ir viena no Belenas pilsētas vardarbīgākajām apkaimēm. Tas bija viens no septiņiem rajoniem, kurp martā tika nosūtīti federālās valdības spēki, kuru uzdevums ir palīdzēt policijai apkarot noziegumus. Saskaņā ar Meksikas nevalstiskās organizācijas "Drošība, tiesiskums un miers" ievāktajiem datiem, Belena 2018. gadā bija trešā vardarbīgākā Brazīlijas pilsēta .

Aizvadītajā gadā Brazīlijā notika prezidenta vēlēšanas, kurās uzvarēja pretrunīgi vērtētais kandidāts Žairs Bolsonaru, dēvēts arī par "Tropu Trampu". Viens no Bolsonaru kampaņas galvenajiem pīlāriem bija solījums cīnīties pret vardarbību valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!