Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns veltījis kritiku "Masu spēlēm" - vienam no totalitārās valsts lielākajiem propagandas pasākumiem, ziņo portāls "The Guardian".

Ziemeļkorejas ziņu aģentūra vēstījusi, ka Kims pēc nesen notikušā pasākuma piezvanījis spēļu organizētājiem un nopietni tos kritizējis, tostarp, pārmetot viņiem bezatbildīgu attieksmi pret darbu. Šīs spēles ir milzīgs propagandas pasākums, kurā piedalās desmitiem tūkstoši cilvēku. Tajās atveidoti spilgtākie Ziemeļkorejas vēstures notikumi, kā arī šī brīža aktualitātes.

Masu spēles klātienē vēroja arī Kima Čenuna māsa Kima Jočena, kura publiskos pasākumos nebija manīta vairāk nekā 50 dienas, atzīmē medijs. Propagandas šovu apmeklēja arī vairākas augsta ranga amatpersonas, tostarp Kims Jončols. Dienvidkorejas medijs pirms nedēļas nepatiesi ziņoja, ka Jončols nosūtīts uz darba nometni pēc neveiksmīgā samita Vjetnamā, kurā Kims Čenuns tikās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu. Samits noslēdzās priekšlaicīgi un bez vienošanās.

Tāpat Dienvidkorejas medijs ziņoja, ka Ziemeļkorejas īpašajam sūtnim ASV izpildīts nāvessods. Otrdien CNN vēstīja, ka totalitārās valsts politiķis joprojām ir dzīvs, bet atrodas apcietinājumā. Viņa liktenis vēl neesot izlemts, bet viņam joprojām draud “smags sods”, ziņoja CNN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!