Foto: AFP/Scanpix/LETA
Saūda Arābijas bruņotie spēki piektdien pārtvēra piecus dronus, kurus bija palaiduši Jemenas šiītu nemiernieki hutieši jaunā uzbrukumā lidostai Saūda Arābijas dienvidrietumos.

Dronu mērķis bija Abhas lidosta, kur nemiernieku raķete trešdien ievainoja 26 civiliedzīvotājus, un tuvumā esošā Hamismušaitas pilsēta, kurā atrodas svarīga aviobāze, paziņoja Saūda Arābijas vadītā arābu valstu koalīcija, kas Jemenā cīnās pret Irānas atbalstītajiem hutiešiem.

Jaunie triecieni notika laikā, kad reģionā ir pastiprinājies saspīlējums pēc tam, kad ASV apsūdzēja Irānu uzbrukumos diviem naftas tankkuģiem Omānas līcī, kuri šajos uzbrukumos aizdegās. Tas bija otrs šāda veida incidents pēdējā mēneša laikā stratēģiski svarīgajā Omānas līcī.

"Karaliskie Saūda Arābijas pretgaisa aizsardzības spēki un gaisa spēki veiksmīgi pārtvēra un iznīcināja piecus bezpilota lidaparātus, kurus hutiešu kaujinieki bija palaiduši uz Abhas starptautisko lidostu un Hamismušaitu," teikts koalīcijas paziņojumā, kurā nav minēti nekādi upuri.

Lidosta darbojās normāli un lidojumi netika traucēti, piebilda koalīcija.

Hutiešu telekanāls "Al-Masirah" pirms tam ziņoja, ka nemiernieki ir veikuši dronu uzbrukumus Abhas lidostai.

Hutiešu nemiernieki Jemenā pēdējās nedelās ir pastiprinājuši raķešu un dronu uzbrukumus pāri robežai.

Abha ir populāra vasaras atpūtas vieta Saūda Arābijas iedzīvotājiem, tiem meklējot patvērumu no Rijādā vai Džidā valdošās tveices.

Pēc trešdien notiikušā raķetes trieciena hutiešu militārais pārstāvis draudēja, ka nemiernieki uzbruks "agresijas valstu" Saūda Arābijas un AAE lidostām, un brīdināja sabiedrību netuvoties tām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!