Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nepieciešams uzsākt starptautisku izmeklēšanu, lai noskaidrotu Saūda Arābijas kroņprinča Muhameda Bin Salmāna un citu augstu amatpersonu lomu žurnālista Džamala Hašogi slepkavībā, teikts Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ekspertes Agneses Kalamardas ziņojumā.

Kalamardas ziņojumā norādīts, ka žurnālista nāve ir ārpustiesas nonāvēšanas rezultāts, "par kuru ir atbildīga Saūda Arābijas karaliste". Tāpat ANO eksperte atklāj, ka iegūti pietiekami daudz pierādījumi, lai veiktu izmeklēšanu par augsta līmeņa Saūda Arābijas amatpersonu, tostarp kroņprinča, individuālo atbildību notikušajā, vēsta "Al Jazeera".

Rijāda vēl nav nākusi klajā ar oficiālu paziņojumu saistībā ar ANO ziņojumā paustu informāciju.

Hašogi nogalināja Saūda Arābijas konsulātā Turcijas galvaspilsētā Stambulā. Karalistes varasiestādes uzsvērušas, ka Bin Salmāns nav devis pavēli nogalināt žurnālistu. Saistībā ar Hašogi noslepkavošanu 11 cilvēki stājušies Saūda Arābijas tiesas priekšā. Kalamarda izteikusies, ka šie tiesu darbi neatbilst starptautiskajiem procesuālajiem un materiālajiem standartiem, un ir aicinājusi tos pārtraukt, atzīmē BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!