Foto: AP/Scanpix/LETA
Sestdien Honkongā tūkstošiem cilvēku iet demonstrācijā, protestējot pret tirgotājiem, kas ierodas no kontinentālās Ķīnas, taču gājiens pārauga sadursmēs starp policistiem un protestētājiem, raksta “Reuters”.

Protesta gājiens pret paralēlajiem tirgoņiem sākās mierīgi, bet ātri pārauga nekārtībās un kliegšanā. Protestētāji policistiem meta ar lietussargiem un ķiverēm, bet tie atbildēja ar asaru gāzi un stekiem. Vēlāk policisti aicināja pārtraukt vardarbību un pamest gājiena vietu.

Demonstrāciju dalībnieki pauda savu neapmierinātību ar to, ka Šeunšui atrodas desmitiem kosmētikas veikalu un aptieku, kuros ierodas tirgoņi no Ķīnas, iepērk preces Honkongā, kur nav pievienotās vērtības nodokļa, un vēlāk tās pārdod Ķīnā.

Paralēlie tirgoņi jau sen Honkongā raisījuši neapmierinātību. Lai gan pierobežā viņi palīdz vietējam biznesam attīstīties, tomēr daudzi vietējie sūdzas par lielajiem cilvēku pūļiem un īres cenu kāpumu.

Honkongā jau mēnesi notiek galvenokārt miermīlīgi protesti. Jau vēstīts, ka plašus protestus izraisījis likumprojekts par aizdomās turēto izdošanu Ķīnai, kur simtiem maskās tērptu jauniešu jūnijā ieņēma Honkongas parlamentu, bet ielās pulcējās tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!