Austrālijas policija aizturējusi četrus bērnus, kuri ar zagtu pilnpiedziņas automašīnu nelegāli bija aizceļojuši vairāk nekā 900 kilometrus pāri valstij, vēsta raidsabiedrība BBC.

Likumsargi trīs zēnu un vienas meitenes kompāniju svētdien atrada Grāftonas pilsētiņā Jaundienvidvelsas štatā. 10 – 14 gadus vecie bērni uz turieni bija atbraukuši no vairāk nekā 900 kilometru tālās Kvīnslendas pilsētas Greismīras.

Bērni bijuši no dažādām ģimenēm, bet auto nozaguši no vecākiem, atklāja policija.

Aptuveni pēc 140 nobrauktiem kilometriem agri svētdienas rītā četrotne piestājusi degvielas uzpildes stacijā Bananas pilsētiņā, kur nozaguši degvielu. Videonovērošanas ieraksts liecina, ka auto braucis normāli, medijiem atklāja stacijas darbinieks.

"Viņš bija ļoti īss. Izskatījās, ka viņš knapi aizsniedz logu," personu, kas uzpildīja degvielu, raksturo darbinieks.

Vēlāk tajā paša dienā policija automašīnu pamanīja netālu no Grāftonas un sāka pakaļdzīšanos. Taču, rodoties bažām par vadītāja vecumu, pakaļdzīšanās pārtraukta.

Vēlāk automašīna atkal pamanīta ceļa malā Graftonā. "Bērni ieslēdzās automašīnā un policistiem bija jāizmanto steks, lai iekļūtu automašīnā un viņus arestētu," raidsabiedrība ABC citē policijas pārstāvi Darenu Viljamsu.

Viljams skaidro, ka bērni, visticamāk, pie stūres ir mainījušies. Ceļš no Grāftonas uz Gfreismīru, braucot bez apstājas, aizņem aptuveni desmit stundas.

"Tas ir pamatīgs ceļojums un garš brauciens jaunam cilvēkam," norāda policists.

Bērni tiks nopratināti, kad ieradīsies viņu vecāki, skaidro likumsargi. Jaundienvidvelsā un Kvīnslendā autovadītāja apliecību var iegūt no 17 gadu vecuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!