Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps un viņa Venecuēlas kolēģis Nikolass Maduro otrdien apliecināja, ka notiek sarunas augstu ASV un Venecuēlas amatpersonu starpā.

"Mēs uzturam kontaktus. Mēs runājam ar dažādiem Venecuēlas pārstāvjiem," žurnālistiem sacīja Tramps. Viņš atteicās precizēt, kādas amatpersonas ir iesaistītas sarunās, vien norādīja, ka "mēs sarunājamies ļoti augstā līmenī", piebilstot, ka ir iesaistīti "dažādu līmeņu Venecuēlas pārstāvji".

Maduro apstiprināja, ka notiek sarunas, norādot, ka "vairākus mēnešus bijuši kontakti starp augsta ranga ASV, Donalda Trampa pārstāvjiem un Bolivāra valdību, ko vadu es". "Tieši tāpat, kā es esmu centies panākt dialogu Venecuēlā, es esmu centies rast ceļus, lai prezidents Donalds Tramps tiešām uzklausītu Venecuēlu," norādīja Maduro.

ASV ar sankcijām vērš spiedienu pret Maduro, cenšoties panākt, lai viņš pakļaujas opozīcijas prasībām, atkāpjas no amata un sarīko jaunas prezidenta vēlēšanas. Maduro šīm prasībām atsakās pakļauties.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp kreisi noskaņoto prezidentu Maduro un Nacionālas asamblejas spīkeru Huanu Gvaido, kas janvārī sevi pasludināja par prezidenta pienākumu pagaidu izpildītāju un kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts pagaidu vadītāju atzinušas aptuveni 50 valstis, arī ASV un daļa Latīņamerikas valstu. 30.aprīlī Gvaido mēģināja rosināt militāru sacelšanos pret Maduro, taču neguva bruņoto spēku atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!