Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Slovēnija sākusi nožogojuma būvniecība vēl vienā posmā uz robežas ar Horvātiju, šādi cenšoties apturēt imigrantu nelegālu iekļūšanu valstī, kas pēdējā laikā notiek arvien lielākā apjomā.

Slovēnijas policija šā gada septiņos mēnešos reģistrējusi 7415 nelegālos imigrantus, un tas ir pieaugums par 56%, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, arvien lielākam skaitam nelegālo imigrantu cenšoties nokļūt pārtikušajās rietumvalstīs caur Balkāniem.

Pagājušajā mēnesī valdība parakstīja līgumu ar Serbijas uzņēmumu "Legi-SGS" par žoga būvi 40 kilometru posmā uz robežas ar Horvātiju.

Līdz ar šī posma pabeigšanu kopējais žoga garums sasniegs 219 kilometrus. Tā ir trešā daļa no Slovēnijas un Horvātijas robežas kopējā garuma.

"Žogs tiks uzsliets uz laiku apvidos, kur ir nepieciešams novērst nelegālu valsts robežas šķērsošanu, kā arī nodrošināt cilvēku un viņu īpašumu drošību," skaidro Iekšlietu ministrijas pārstāve sakariem ar presi Irena Likara.

Slovēnija sāka būvēt nožogojumu 2015. gadā migrācijas krīzes laikā, kad sešu mēnešu laikā valsti šķērsoja pusmiljons nelegālo imigrantu.

Jaunajā posmā Kolpas upes krastā, kas atdala Slovēniju no Horvātijas, tiks uzsliets 2,5 metrus augsts žogs.

Pret žoga būvniecības ideju Slovēnijā tikpat kā nav bijis nekādu iebildumu.

Vairums nelegālo imigrantu ierodas no Pakistānas, Alžīrijas, Afganistānas, Marokas un Bangladešas. Vien nedaudzi lūdz patvērumu Slovēnijā, bet vairums dodas tālāk uz Austriju un Itāliju.

Pagājušajā mēnesī Itālijas un Slovēnijas policija uzsāka kopīgu patrulēšanu, lai ierobežotu nelegālo imigrantu plūsmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!