Foto: AFP/Scanpix/LETA

Zemes īpašnieki Libānas Asunas pilsētā atvēlējuši daļu sev piederošo zemju sīriešu kapsētas izveidei, ziņo portāls "Albawaba".

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar kāda miruša sīriešu bērna ekshumāciju pagājušajā nedēļā. Ekshumāciju vietējās amatpersonas skaidrojušas ar to, ka kapsēta paredzēta tikai Libānas pilsoņiem. Šis notikums izsauca asu reakciju gan no Sīrijas bēgļu, gan daudzu libāniešu puses.

Tiek lēsts, ka Libānā apmetušies pusotrs līdz divi miljoni sīriešu bēgļu, kuri pametuši dzimteni kopš pilsoņu kara sākuma 2011. gadā. Jau iepriekš izskanējušas ziņas par precedentiem, kad aizvadīto gadu laikā Sīrijas bēgļi Libānā saskārušies ar nacionālajiem aizspriedumiem, ko iedrošinājuši arī atsevišķi vietējie politiķi, atzīmē medijs. Gan libānieši, gan sīrieši pamatā ir arābi.

Viens no zemes īpašniekiem, kurš atvēlējis daļu teritorijas sīriešu kapsētas izveidei sociālā tīkla "Facebook" ierakstā teica, ka zeme būs "reliģiska dāvana mirušajiem Sīrijas brāļiem un māsām. Tas būs tikai viņiem un nevienam citam." Viņš arī piebildis, ka bērna ekshumācija ir nepieņemama no reliģiskā, juridiskā un cilvēciskā viedokļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!