Foto: EPA/Scanpix/LETA
Islāmistu kaujinieki uzbrukuši Baladogles militārajai bāzei Somālijā, kurā amerikāņu karavīri apmāca vietējos militāristus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vietējie iedzīvotāji ziņo par dzirdētiem sprādzieniem un šāvieniem, savukārt džihādistu grupējums "Al-Shabab" paziņojis, ka ar sprāgstvielām pildītu automašīnu izmantojis bāzes vārtu iznīcināšanai, lai teritorijā varētu iekļūt kaujinieki.

Armijnieki paziņojuši, ka uzbrukums bāze ir atsists.

Minētā bāze atrodas aptuveni 100 kilometrus no Mogadīšo. Tajā mitinās ASV īpašo uzdevumu karavīri, Somālijas specvienības un Ugandas miera uzturētāji. Bāze tiek izmantota kā apmācību centrs un ASV dronu palaišanas vieta.

Nesaistītā incidentā pašā Mogadīšo noticis spridzināšanas uzbrukums pret Itālijas militāro konvoju (attēlā), paziņojusi Itālijas Aizsardzības ministrija. Netiek ziņots, ka sprādzienā kāds būtu cietis.

Kopš ASV prezidenta amatā stājās Donalds Tramps, valsts ir ievērojami pastiprinājusi gaisa uzbrukumus pret ar teroristu tīklu "Al-Qaeda" saistīto grupējumu "Al-Shabab".

Vietējās amatpersonas norāda, ka, atriebjoties par gaisa triecieniem, džihādisti ir palielinājuši uzbrukumu skaitu galvaspilsētā Mogadīšo.

"Al-Shabab" kontrolē lielu daļu Somālijas teritorijas un regulāri rīko uzbrukumus, informē ASV Valsts departaments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!