Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ierosinājis veidot medicīnas mācību iestāžu studentu vienības līdzīgi kā PSRS laikā darbojās studentu celtnieku brigādes, vēsta portāls "Currenttime".

Ar šo ideju Putins nācis klajā 31. oktobrī, tiekoties ar Kaļiņingradas apgabala iedzīvotājiem.

"Ziniet, kāda doma tagad galvā ienāca? Medicīnas studenti varētu organizēt specializētas vienības [..], braukāt pa valsti un sniegt ļaudīm palīdzību un atbalstu tādā līmenī, protams, kādā viņi to var darīt," Putina teikto citē aģentūra TASS.

Pamatojot savu ideju, Putins kā piemēru minēja studentu celtnieku brigāžu darbību PSRS laikā. Studenti tādā veidā varēs piedalīties brīvprātīgo kustībā un iegūt nepieciešamo praksi, uzskata Putins.

Pēdējo mēnešu laikā daudzos Krievijas reģionos ārsti ir pauduši neapmierinātību ar medicīnas iestāžu slēgšanu, nepietiekamo finansējumu nozarei un mazajām algām.

Problēmas nozarē noved pie tā, ka ārsti pamet darbu un pat vispār aiziet no medicīnas, raksta "Currenttime". Krievijas Veselības ministrija 31. oktobrī atzina, ka gada laikā 54 valsts reģionos ārstu skaits ir sarucis, bet divos no tiem pat vairāk nekā par 50%.

Putins savā komentārā ideju par medicīnas studentu vienību veidošanu atklāti nesaistīja ar ārstu trūkumu, taču PSRS laikā studentu celtniecības brigādes tika organizētas tieši celtnieku darba roku nepietiekamības dēļ, skaidro medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!