Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV Demokrātu partijas politiķis Beto O'Rurks piektdien, 1. novembrī, paziņoja, ka izstājas no sacensības par šīs partijas kandidatūru ASV prezidenta vēlēšanām, pēc mēnešiem ilgas zemas popularitātes aptaujās un kampaņas finanšu sarukšanas.

"Lai gan ir grūti to pieņemt, man tagad ir skaidrs, ka šai kampaņai nav līdzekļu, lai tā veiksmīgi turpinātos," savā paziņojumā sacīja bijušais kongresmenis O'Rurks. "Mana kalpošana valstij nebūs tāda kā [prezidenta] kandidātam vai pretendentam [uz šo kandidatūru]."

47 gadus vecais teksasietis O'Rurks iesaistījās šajā sacensībā pēc tam, kad ar nelielu mazākumu bija zaudējis republikānim Tedam Krusam cīņā par vietu Senātā.

Kad O'Rurks martā sāka šo kampaņu, viņš tika uzskatīts par vienu no galvenajiem pretendentiem uz demokrātu kandidatūru. Viņam tomēr neizdevās panākt valsts mērogā tādu entuziasmu, kāds bija vērojams Teksasā viņa cīņā par ASV senatora vietu.

Pēdējos mēnešos sabiedriskās domas aptaujās O'Rurks guvis tikai 2% atbalstu, tālu atpaliekot no vadošajiem demokrātu pretendentiem Džo Baidena, Elizabetes Vorenas un Bernija Sandersa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!