Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV amatpersona, kuras iesniegtās sūdzības dēļ uzsāka impīčmenta izmeklēšanu pret prezidentu Donaldu Trampu, gatava sniegt rakstiskas atbildes uz Republikāniskās partijas deputātu jautājumiem, raksta "Al Jazeera".

Trauksmes cēlāja advokāts Marks Zeids izteicās, ka amatpersona atbildēs uz republikāņu jautājumiem rakstiski un savlaicīgi. Viņš piebilda, ka atbildes netiks sniegtas uz jautājumiem par trauksmes cēlāja identitāti.

Tramps svētdien mikroblogošanas vietnē "Twitter" aicināja trauksmes cēlāju atklāt savu identitāti. "Viltus ziņu mediji zina, kas viņš ir, bet būdami Demokrātiskās partijas roka, nevēlas viņu atklāt," savu viedokli pauda prezidents un piebilda: "Atklājiet trauksmes cēlāju un pārtrauciet impīčmenta blēdības!"

Trauksmes cēlājs pauda bažas par 25. jūlija telefona sarunu starp Trampu un jaunievēlēto Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Tajā Baltā nama saimnieks centās panākt, ka Zelenskis uzsāk izmeklēšanu par Džo Baidenu – viens no vadošajiem demokrātu kandidātiem cīņā par nomināciju 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanām. Šī sūdzība bija pamats impīčmenta izmeklēšanas uzsākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!