Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV aviobūves uzņēmums "Boeing" piektdien paziņoja, ka ir konstatējis jaunu programmatūras problēmu lidmašīnām "Boeing 737 MAX" un tā var radīt šķēršļus centieniem panākt šo lidmašīnu izmantošanas atsākšanu.

Jaunā problēma attiecas uz programmatūru, kurai jānodrošina zināmu monitoru pareiza darbība. Testa laikā viens no monitoriem pēc tā ieslēgšanas nesāka korekti darboties, sacīja "Boeing" preses sekretārs.

"Mēs veicam nepieciešamos atjauninājumus un sadarbojamies ar Federālo aviācijas pārvaldi (FAA) par šo pārmaiņu iesniegšanu, lai mūsu klienti un piegādātāji tiktu informēti," piebilda uzņēmuma preses sekretārs. "Mūsu augstākā prioritāte ir nodrošināt, lai "737 MAX" būtu droša un atbilstu visām regulatoru prasībām pirms tās izmantošanas atsākšanas."

"Boeing 737 MAX" izmantošana pagājušā gada marta vidū tika pārtraukta visā pasaulē pēc divām šo lidmašīnu katastrofām, kurās gāja bojā 346 cilvēki. Gan Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" lidmašīnas "Boeing 737 MAX 8" katastrofā 2018.gada oktobrī, kurā bojā 189 cilvēki, gan 2019.gada martā notikušajā Etiopijas aviokompānijas "Ethiopian Airlines" "Boeing 737 MAX 8" avārijā, kurā dzīvību zaudēja 157 cilvēki, lidmašīna strauji sāka lidot lejup un nogāzās. Katastrofas ir iedragājušas "Boeing" reputāciju un daudzi bojāgājušo tuvinieki vērsušies tiesā pret uzņēmumu. Pagaidām nav skaidrs, kad "Boeing" spēs novērst "737 MAX" tehniskos trūkumus, lai varētu atsākt šo lidmašīnu izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!