Sestdien, 27. aprīlī Biķernieku trasē ar jaunu dalībnieku rekordu tika aizvadīts Latvijas autosprinta kausa pirmais posms. Uz starta stājās 217 dalībnieki, kas parūpējās par aizraujošām cīņām 10 dažādās ieskaites klasēs. Lielākos panākumus guva Dmitrijs Gorņevs, Rolands Upatnieks un Edvīns Vansovičs, kuri katrs izcīnīja pa divām uzvarām.

Autosprinta vasaras sezona Biķerniekos tika atklāta ar lieliskiem laika apstākļiem, jo gan dalībniekus, gan skatītājus visas dienas garumā sildīja saule. Arī trases konfigurācija sildīja dalībnieku sirdis, jo tajā bija apvienoti Biķernieku trases aizraujošais moto aplis un tehniskā kartinga trase, kas pilotiem un pilotēm ļāva kārtīgi izbraukāties. Kā ierasts, tad katram dalībniekam vienas klases ietvaros bija paredzēti trīs braucieni, no kuriem rezultātos tika ieskaitīti divi labākie.

Pilnpiedziņu 4WD un 4WD OPEN klasēs diezgan pārliecinošu uzvaru izcīnīja Rolands Upatnieks (Porsche 911) – pirmajos divos braucienos viņam pa divām pirmajām vietām abās klasēs un attiecīgi arī uzvaras posmā. Aiz viņa notika ļoti sīva cīņa par atlikušajām divām pjedestāla vietām starp Mārtiņu Ločmeli (Subaru Impreza), Edgaru Ozoliņu (Mazda 323), Rolandu Ozoliņu (Mitsubishi Lancer Evo) un Arti Vicinski (Subaru Impreza).

Ar uzvarām trešajā braucienā Rolandam Ozoliņam izdevās izraut otro vietu abās pilnpiedziņu klasēs, savukārt trešās vietās posmā savā starpā sadalīja Ločmelis (4WD) un Vicinskis (4WD OPEN). Vēl vienā pilnpiedziņu ieskaitē – "Audi quattro" – interesantās cīņās pirmo vietu ieguva Raivis Poišs (Audi A3), otrais lietuvietis Andrjus Macis (Audi S3), bet trešais Māris Mellups (Audi).

Aizraujošas cīņas bija novērojamas arī aizmugures piedziņu klasēs, jo pirmais trijnieks RWD un RWD OPEN ieskaitēs teju visos braucienos finišēja vienas sekundes ietvaros. Uzvaru beigās abās klasēs izcīnīja Dmitrijs Gorņevs (Ferrari F430), savukārt Ralfam Sirmacim (BMW 3. sērija) un Andim Šarkovskim (BMW 3. sērija) abiem pa vienai otrajai un vienai trešajai vietai aizmugures piedziņu ieskaitēs. Jāatzīmē, ka tieši RWD klasē bija vērojams vislielākais dalībnieku skaits, uz starta izejot 37 braucējiem.

Veiksmīgas sacensības aizvadīja Edvīns Vansovičs (Honda Civic), kurš ieguva uzvaras klasēs 2000 un FWD OPEN, sīvā cīņā aiz sevis atstājot Kasparu Tideru (Honda Civic) un Modri Žentiņu (Honda Civic). Žentiņš bez divām 3. vietām varēja priecāties arī par vienu uzvaru, kuru izdevās izcīnīt 1600 ieskaitē. Otrā vietā šajā klasē Renāram Zapackim (Honda Civic), savukārt trešais rezultāts šoreiz Marekam Matvejevam (Toyota Yaris).

Interesantas cīņas izvērtās arī Junioru ieskaitē, kurā var startēt jaunieši vecumā līdz 18 gadiem. Ar pirmajām vietām pirmajos divos braucienos uzvaru posmā sev nodrošināja Patriks Gromovs (BMW 3. sērija), otrais posmā Kristaps Tenis (Mitsubishi Colt), bet trešā vieta Gustavam Vagulim (BMW 3. sērija). Autosprinta sezonas atklāšanā uz starta izgāja arī deviņas dāmas, no kurām ātrākā šoreiz bija Renita Aukšmukste (Subaru Impreza), aiz sevis atstājot Darju Septembergu (Opel Astra) un Konstanci Krieviņu (VAZ 2108).

Nākamais Latvijas autosprinta kausa posms norisināsies 25. maijā Smiltenē, Tepera trasē, savukārt kopumā 2024. gadā autosprintā paredzēti pieci posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!