Foto: Kadrs no video
Populārais "Fox" animācijas seriāls "Simpsoni" daudzo tā iznākšanas gadu laikā nudien ir pārsteidzoši "paredzējis" nākotnes notikumus un pat ir slavens ar šo spēju, taču jaunā koronavīrusa izplatība šajā sakritību veiksmes stāstā nav atrodama.

Soctīklos atrodami tūkstošiem ierakstu, kas apgalvo pretējo. Pie ierakstiem pat redzama bildīte, kas it kā apliecina, ka jau 1993. gadā "Simpsonos" sērgas izplatība prognozēta, taču tā ir safabricēta un neatbilst tā laika sērijas notikumiem, faktu pārbaudes publikācijā raksta "Politifact".

Viltus sociālo tīklu ziņā redzams, kā seriāla varoņi Homērs un direktors Skiners saņem no kādas Āzijas rūpnīcas sūtītu kasti, kuru attaisot, viņiem sejā ielido baciļi. Pēc tam multfilmas varoņi redz, ka televīzijā vēsta par "corona virus" izplatību. Patiesībā, tās ir divas dažādas sērijas, kas salīmētas kopā, turklāt "corona virus" uzraksts ir iemontēts, oriģināli tur bija rakstīts: "apocalypse meow", tas vēstīja par pēkšņu kaķu gripas uzliesmojumu ASV.

Jau pieminētās 1993. gada sērijā kastes patiesībā tiek saņemtas no Japānas, bet slimība epizodē tiek nosaukta par Osakas gripu, nevis korona vīrusu.

Tiesa, šādiem mānekļiem nevajadzētu graut multfilmas patiesi iespaidīgo pareģu reputāciju. Tās precizitāšu sarakstā atrodama gan Donalda Trampa nokļūšana Baltajā namā, Lady Gaga visai precīzas priekšnesumu detaļas un citas tiešām pārsteidzošas sakritības. Šajā "Bussines insider" rakstā atrodams saraksts ar "Simpsonu" ainām, kas vēlāk piepildījušās dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!