Foto: EPA/Scanpix/LETA
ASV prezidents Donalds Tramps mikroblogošanas vietnē "Twitter" neizvairījās no pasmiešanās par demokrātu - Elizabetes Vorenas un Maikla Blumberga - neveiksmēm otrdien notikušajās Demokrātiskās partijas priekšvēlēšanās.

Jau ziņots, ka tā saucamajā "super otrdienā", kad demokrātu priekšvēlēšanas notiek 14 ASV štatos, vislabāk klājās Džo Baidenam, kurš uzvarēja vismaz astoņos štatos, savukārt līdzšinējais favorīts Bērnijs Sanderss uzvaras laurus plūca trijos štatos.

Pavisam neveiksmīga otrdiena izvērtās miljardierim Maiklam Blumbergam. Viņš savā kampaņā bija ieguldījis vismaz 500 miljonus ASV dolāru. Savu ceļu uz Demokrātiskās partijas nomināciju Blumbergs cerēja bruģēt, nepiedaloties pirmajās četrās priekšvēlēšanās un uzsvaru liekot uz "super otrdienas" štatiem.

Šī stratēģija bijušajam Ņujorkas mēram neatnesa cerētos rezultātus un prezidents Tramps par to pasmējās arī publiski. "Šī vakara lielākais zaudētājs ir Mini Maiks Blumbergs," rakstīja Tramps, apgalvojot, ka Blumbergs savā kampaņā ieguldīja 700 miljonus ASV dolāru, bet tas viņam esot devis tikai iesauku "Mini Maiks" un viņa reputācijas pilnīgu sagrāvi.


Otra demokrātu kandidāte, kurai "super otrdiena" izvērtās pagalam nesekmīgi, ir Elizabete Vorena. Viņa ierindojās tikai trešajā vietā savā mājas štatā Masačūsetsā, kā arī pēc iegūto delegātu skaita ievērojami atpaliek no Sandersa, kurš uzrunā to pašu elektorātu, par kura atbalstu cīnās Vorena.

Vorenas vājo sniegumu ievēroja arī Tramps, savu viedokli paužot "Twitter": "Atskaitot Mini Maiku, Elizabete Vorena bija šī vakara zaudētāja. Viņa pat nebija tuvu sava mājas štata uzvarēšanai. Tagad viņa ar savu vīru var iet sēdēt un dzert aukstu alu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!