Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas premjers Mihails Mišustins pirmdien varas iestādēm devis piecas dienas, lai izstrādātu sistēmu, kura ar mobilo telefonu palīdzību ļautu izsekot cilvēkus, kas bijuši kontaktā ar personām, kurām diagnosticēta saslimšana ar jauno koronavīrusu, raksta "The Moscow Times".

Šīs sistēmas ietvaros cilvēkiem tiktu nosūtīta informācija, ja atklātos, ka tie kontaktējušies ar inficētu personu. Šī informācija tiktu nosūtīta arī īpašam reģionālam centram, kas izveidots, lai novērstu vīrusa izplatīšanos.

Sistēma paredz, ka cilvēki, kuri kontaktējušies ar inficētu personu, tiks izsekoti, izmantojot informāciju no mobilo sakaru operatoriem par konkrēta cilvēka tālruņa atrašanās vietu. Tas "ļautu cilvēkus informēt par to, vai viņi ir saskārušies ar personu, kurai diagnosticēts Covid-19", vēstījusi Krievijas Federācijas Digitālās attīstības, komunikāciju un masu informācijas līdzekļu ministrija.

Krievijā līdz šim Covid-19 dēļ miris viens cilvēks, savukārt ar slimību inficējušies ir 438 cilvēki.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā paziņoja, ka Covid-19 izplatīšanās ir sasniegusi globālas pandēmijas līmeni.

Covid-19 uzliesmojuma dēļ visā pasaulē noteikti dažādi pārvietošanās un sociālās dzīves ierobežojumi, kas pamatīgi ietekmē ekonomiku. Virkne valstis slēgušas savas robežas ārzemniekiem, bet pilsētās noteikta karantīna. Daudzi cilvēki pavada laiku un strādā no mājām.

Kopumā vīruss konstatēts vairāk nekā 190 valstīs, tostarp visās Eiropas valstīs.

Pasaulē fiksēts ap 382 tūkstoši inficēšanās gadījumu. Kopumā no slimības miruši vairāk nekā 16 500 cilvēki, no tiem vairāk nekā 6000 Itālijā.

Vairāk nekā 102 tūkstoši cilvēku ir izveseļojušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!