Foto: AFP/Scanpix/LETA
Igaunijā pēdējās diennakts laikā identificēti 134 jauni koronavīrusa inficētie, ziņo "Delfi.ee". Līdz ar to pēc kopumā 7090 jaunā koronavīrusa testu veikšanas, pozitīvas atbildes saņemtas par 538 cilvēkiem.

Lielais lēciens skaidrojams ar testēšanas intensitātes palielinājumu un to rezultātu publiskošanas izmaiņām.

Līdz šim īstenots salīdzinoši mazāks testu skaits, bet turpmāk plānots testēt vairāk nekā 1000 cilvēkus diennaktī. Kopš iepriekšējo datu publicēšanas veikti 2281 testi, kas ļāvuši konstatēt 134 jaunus pozitīvus gadījumus, vēsta Igaunijas veselības nozares pārstāvji.

"Šodien publiskotie dati būtībā ir pēdējo divu dienu rezultāts. Tā rezultātā pozitīvas analīzes statistika arī izdarīja strauju lēcienu," skaidrojis Veselības pārvaldes pārstāvis Ragnārs Vaiknemets, "rīt [statistiskajai] situācijai vajadzētu normalizēties, jo mēs saņemsim pozitīvus testa datus uz tāda paša pamata kā šodien."

Pozitīvus rezultātus pēdējā diennaktī visvairāk cilvēku saņēmuši Harju apriņķī, kas ietver arī galvaspilsētu Tallinu (59), Sāremā (54) un Tartu apriņķī (10). Gandrīz ceturtā daļa jeb 23% no pozitīvi pārbaudītajiem ir vecāki par 60 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!