Foto: AFP/Scanpix/LETA

Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā par lauka hospitāli pārveidota viena no lielākajām izstāžu zālēm Skandināvijā, liecina ziņu aģentūru uzņemtie attēli.

Starptautiskajā konferenču centrā Stokholmas pašvaldība sadarbībā ar Veselības ministriju un valsts armiju, izveidojusi pagaidu slimnīcu, kurā ir 140 gultasvietas ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 vieglāk saslimušo ārstēšanai, kā arī vairāk desmiti gultasvietu intensīvajai aprūpei smagākajiem saslimšanas gadījumiem, AFP atzīmēja Stokholmas reģiona Veselības departamenta direktors Bjorns Eriksons.

Straujš saslimušo skaita pieaugums tika gaidīts jau aizvadītajā nedēļas nogalē, taču, lai gan tas nenotika, infektologi ir pārliecināti, ka tas gaidāms drīz.

Hospitāļa izveide uzsākta jau 22. martā un kopš tā laika izbūvēts arī specifisks iekšējo komunikāciju tīkls, tostarp skābekļa apgādes sistēma. Izstāžu zāles pārstāvji atzīmē, ka mediķiem atvēlēta tikai daļa no plašajām telpām, un tā ir pilnībā norobežota, lai netraucētu citas norises. Tiesa, līdz ar plašu sabiedrisko norišu atcelšanu un pārcelšanu ēkā notiekot tikai sanāksmes un pasākumi ar nelielu dalībnieku skaitu, teikts konferenču centra interneta vietnēs.

Šobrīd plašās izstāžu zālēs atgriešanās pie ierastā plašu izstāžu un konferenču uzņemšanas ritma plānota augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!