Foto: AFP/Scanpix/LETA
ASV izlūkdienestu rīcībā nonākusi informācija, ka Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam veikta operācija, pēc kuras totalitārās valsts līdera veselības stāvoklis esot smags, atsaucoties uz tiešiem avotiem ASV izlūkdienestos, vēsta CNN. Kāds cits avots medijam norādījis, ka ziņas par Kima kritisko stāvokli tiek izvērtētas un pārbaudītas.

Pagājušajā nedēļā, 15. aprīlī, Ziemeļkorejas dibinātājam, tagadējā tirāna vectētiņam Kimam Irsenam valstiskā līmenī tika atzīmēta dzimšanas diena, bet Kims Čenuns tajā nepiedalījās. Līdera klātbūtnes neesamība radīja spekulācijas par apsvērumiem un iemesliem, kas varētu viņam likt izlaist tik simboliski svarīgu notikumu, jo četras dienas iepriekš Kims pats personīgi vēl piedalījās valdības sanāksmē.

Kims 12. aprīlī piedzīvojis sirds un asinsvadu sistēmas operāciju, kas bijusi nepieciešama viņa intensīvās smēķēšanas, aptaukošanās un pārstrādāšanās dēļ, iepriekš zinājis vēstīt Dienvidkorejas medijs "Daily NK", kas specializējas ziemeļu kaimiņvalsts politiskās dzīves aprakstīšanā.

Medijs, atsaucoties uz saviem avotiem, norādījis, ka pēc operācijas Ziemeļkorejas prezidents uzturoties kādā savrupnamā, kur viņa atlabšanai sekojot līdzi ārstu komanda. Uzlabojoties veselības stāvoklim, daļa no mediķiem jau atgriezušies galvaspilsētā, rakstot Dienvidkorejas medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!