Foto: EPA/Scanpix/LETA
Austrālijas premjers Skots Morisons izteicies, ka visām Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dalībvalstīm būtu jāatbalsta neatkarīga izmeklēšana par jaunā koronavīrusa pandēmijas cēloņiem, raksta aģentūra "Reuters".

Jautājumos, kas saistīti ar Covid-19 izplatīšanās pārvaldību, Austrālija kļuvusi par vienu no galvenajām Ķīnas kritiķēm. Pekina kategoriski noraidījusi ideju par izmeklēšanas uzsākšanu, saucot to par ASV vadītu propagandu pret Ķīnu.

Savukārt Morisons izteicies, ka visām PVO dalībvalstīm būtu jāpiedalās šādā izmeklēšanā. "Ja jūs kļūstat par dalībnieku tādā klubā kā Pasaules Veselības organizācija, tur pievienotiem jābūt arī pienākumiem un saistībām," norādīja Austrālijas politiķis.

"Mēs vēlamies, lai pasaule būtu drošāka attiecībā pret vīrusiem (..) Es cerētu, ka arī jebkurai citai valstij, vai tā būtu Ķīna vai kāda cita, arī būtu šāds mērķis," turpināja Morisons.

Jaunā koronavīrusa uzliesmojums sākās Ķīnā un ar to inficējušies jau vismaz 2,3 miljoni cilvēku, savukārt vairāk nekā 180 000 ir miruši. Aicinājumi veikt neatkarīgu izmeklēšanu pozitīvi tiks uztverti ASV - Baltais nams kritizējis gan Ķīnu, gan PVO par jaunā koronavīrusa radīto izaicinājumu pārvaldību, atzīmē medijs. Tikmēr Francija un Lielbritānija izvēlējušās piesardzīgāku toni, sakot, ka šobrīd ir jācīnās pret Covid-19, nevis jānodarbojas ar vainīgo meklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!