Nespēdams pārdzīvot nebaltas dienas, savas durvis slēdzis leģendārais Tallinas alus restorāns "Karja Kelder", vēsta portāls "Delfi.ee".

"Ir jāatzīst, ka ir ļoti žēl šīs vietas, Kā nekā senākais Tallinas traktieris," norāda bāra vadītājs Āre Hallops.

Iestādes slēgšana patiesībā briedusi jau vairākus gadus. Telpām ir nepieciešams remonts, taču jau pirms laba laika slēgtais nomas līgums neesot labvēlīgs īrniekiem. Jaunu vienošanos panākt ar ēkas īpašniekiem nav izdevies, skaidro Hallops.

"Līgumu varēja jebkurā brīdī lauzt un tas nozīmē, ka investīcijas uz pašu rēķina ir riskantas. Uztaisīsi remontu, bet pēc mēneša tevi izmetīs. Protams, piedāvāju līgumā iekļaut papildpunktu, bet īpašnieks nepiekrita," stāsta krodzinieks.

Covid-19 ārkārtas situācijas laikā Hallops un viņa biznesa partneris Pauls Juru lūguši ēkas īpašniekam dot nomas maksas brīvdienas, taču tās atteiktas.

Īres parāda dēļ īpašnieks iesniedzis prasību tiesā, kas bāra saimniekiem bijis pēdējais piliens. Hallops norāda, ka 22 gadu laikā ne reizi nomniekiem nav bijušas nekādas problēmas.

Krodzinieks pauž šaubas, vai kāds vēlēsies saimniekot šajā bārā tā esošajā stāvoklī un ar esošo mājas īpašnieka attieksmi un nosacījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!