Foto: EPA/Scanpix/LETA

Afroamerikāņu vīrietis Džoržs Floids, kura nāve 25. maijā izraisījusi plašus masu protestus un grautiņus ASV, ticis nosmacēts, liecina privāti veiktas autopsijas rezultāts, raksta ārvalstu mediji.

Viņš miris no spiediena uz kaklu un muguru, apliecinājuši Floida ģimenes nolīgtais tiesu medicīnas eksperts.

Šie rezultāti atšķiras no oficiālās autopsijas pirmajiem rezultātiem, ko veica štata tiesu medicīnas eksperti. Šī autopsija neatrada "traumatisku asfisksiju (nosmacēšanu) vai žņaugšanu".

"Nāves cēlonis, manuprāt, ir kakla saspiešana, kas liedz piekļūt smadzenēm skābeklim, kā arī spiediens uz muguru, kas liedzis elpot," paudis Maikls Beidens, bijušais Ņujorkas tiesu medicīnas eksperts, ko bija nolīgusi Floida ģimene.

Kā ziņots, ASV jau gandrīz nedēļu notiek protesti, ko izraisīja Džordža Floida nāve Mineapolisā un kas pārauguši grautiņos un laupīšanās. Kā norāda BBC, šādi protesti un nekārtības ASV nav piedzīvoti kopš 60. gadiem.

46 gadus vecais Floids pirmdien, 25. maijā, Mineapolē tika aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!