Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ekonomiskās krīzes nomocītā Venecuēla no Irānas saņēmusi humāno palīdzību Covid-19 pacientiem, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Venecuēlas plānošanas ministrs Rikardo Mendess paziņojis,ka no Irānas atsūtītas medicīnas preces un jaunā koronavīrusa testu komplekti.

Ministrs arī piebilda, ka Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro apmeklēs Irānu tik drīz, cik vien iespējams, lai pateiktos par palīdzības sniegšanu. Maduro iepriekš runājis par plāniem apmeklēt Islāma Republiku, lai parakstītu līgumus enerģētikas, finanšu, militārajā, lauksaimniecības, tehnoloģiju un veselības nozarēs.

Aizvadīto nedēļu laikā Irāna kļuvusi par svarīgu Venecuēlas sabiedroto. Uz Latīņamerikas valsti Irāna nosūtījusi piecus naftas tankkuģus. Venecuēlā ir pasaulē lielākās naftas rezerves, taču pēdējās divās desmitgadēs naftas ieguve ir strauji kritusies, un valsts nonākusi dziļā ekonomiskajā krīzē.

Pagājušajā nedēļā Irānas ārlietu ministrijas pārstāvis Abass Musavi paziņoja, ka Teherāna turpinās piegādāt degvielu Venecuēlai, ja Karakasa to pieprasīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!