Foto: Privātais arhīvs

Trimdā dzīvojošais krievu oligarhs Sergejs Pugačovs savā interneta vietnē publiskojis iepriekš plašākā sabiedrībā neredzētas fotogrāfijas, kurās cita starpā redzamas Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitas, ziņo "The Moscow Times". Noprotams, ka attēli uzņemti jaunās tūkstošgades pirmajos gados.

Reiz par Putina baņķieri dēvētais uzņēmējs Pugačovs Krieviju pameta 2011. gadā, kad konkurencē ar citiem Putina loka cilvēkiem juta savas ietekmes strauju zaudēšanu. Viņš pārcēlās uz Franciju, kur pārmaiņus uzturējās jau kopš 90. gadu vidus, un ieguva arī tās pilsonību. Krievijā kopš tā laika arestēti un konfiscēti viņa konti un īpašumi.

Uzņēmējs un filantrops, kā viņš pats sevi dēvē personīgajā interneta vietnē, apskatei izlicis vairākus desmitus fotogrāfiju no 90. gadiem un jaunās tūkstošgades pirmās desmitgades. Vairākās fotogrāfijās redzamas arī Putina meitas Katerina un Marija, liecina pieraksti pie tām.

Pugačovs bija tuvs Putina sabiedrotais, kurš palīdzēja viņam nākt pie varas un tuvas attiecības saglabātas arī pirmajā viņa prezidēšanas desmitgadē. Par to liecina foto attēlos iemūžinātie brīži no Pugačovu vasarnīcas un Kremļa, kur kopīgos pasākumos redzama gan Putina nu jau šķirtā sieva Ludmila, gan abas viņa meitas, gan Sergeja dēls Aleksandrs, kurš acīmredzami uzturējis draudzīgas attiecības ar vienaudzēm.

Putins gadiem ilgi slēpis savu bērnu identitātes, kā arī joprojām izvairās apstiprināt vai pat noliegt mediju iepriekš atklāto, ka Putina jaunākā meita ir Katerīna Tihonova, bet vecākā – Marija Voroncova (agrāk Fāsena).

Tihonova ir profesionāla akrobātiskā rokenrola dejotāja, bet Voroncova – endokrinoloģe, kura specializējusies bērnu augšanas traucējumu izpētē. Gan viena, gan otra pārrauga liela mēroga un budžeta projektus. Tihonova esot bijusi atbildīga gan par Maskavā topošo Žavoronku Akrobātiskā rokenrola centra būvi, gan aptuveni pusotru miljardu eiro vērtu Maskavas Valsts universitātes ēku būvniecību, bet Voroncova virzot Krievijas ģenētikas politiku, iepriekš ziņojuši dažādi mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!