Foto: EPA/Scanpix/LETA

Brazīlijas prezidentam Žairam Bolsonaru jaunā koronavīrusa tests ir pozitīvs jau trešo reizi, trešdien paziņoja viņa birojs.

Prezidenta birojs informēja, ka viņš pagarinās savu divu nedēļu karantīnu un atliks gaidāmo braucienu plānus.

Bolsonaru, kurš ir kritizēts par Covid-19 pandēmijas nopietnības neatzīšanu un sociālās distancēšanās pasākumu neievērošanu, atrodas pašizolācijā prezidenta pilī Braziljā kopš 7.jūlija, kad viņam pirmais jaunā koronavīrusa tests izrādījās pozitīvs.

"Prezidenta Žaira Bolsonaru veselība turpina uzlaboties prezidenta mediķu komandas veiktā ārstēšanā," paziņoja viņa birojs.

"Prezidentam vakar veikts tests bija ar pozitīvu rezultātu."

65 gadus vecais Bolsonaru bija nosaucis Covid-19 par "vieglu gripu" un kritizējis sociālās distancēšanās pasākumus un citus sabiedriskās veselības amatpersonu norādījumus.

Pirms inficēšanās viņš regulāri parādījās galvaspilsētas Braziljas ielās bez sejas maskas, apskāvās un sarokojās ar atbalstītājiem, un aicināja atkal atsākt ekonomisko darbību valstī, neraugoties uz koronavīrusa strauju izplatīšanos.

Kopš pirmā testa, kas tika veikts pēc Bolsonaru sajustiem simptomiem - drudža un noguruma, viņš ir strādājis, rīkojot videokonferences no prezidenta rezidences Alvoradas pils. Pagājušonedēļ viņš atzina, ka "nespēj izturēt" šādu režīmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!