Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Čečenijas prezidenta Ramzana Kadirova 21 gadu vecā meita Aišata Kadirova kļuvusi par republikas kultūras ministra pirmo vietnieci, vēsta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Kultūras ministrs Hožbaudi Daevs izteicis pateicību Kadirovam par to, ka viņš atbalstījis Kadirovas iecelšanu šajā amatā.

Viņš arī skaidro, ka tas ir gods un lepnums visai kultūras sfērai. Par spīti savam jaunajam vecumam, Aišata daudzus gadus aktīvi piedalās radošo kolektīvu darbībā un nodrošina kolektīvus ar visu nepieciešamo, slavē ministrs.

View this post on Instagram

Дорогие друзья! Хочу поделиться хорошей новостью! Сегодня на должность первого заместителя Министра культуры ЧР назначена Внучка Первого Президента ЧР, Героя России АХМАТ-ХАДЖИ Кадырова (ДАЛА г1азот къобалдойла цуьнан) Айшат Рамзановна Кадырова. Для меня и для всей сферы культуры такое назначение за честь и гордость! Айшат Рамзановна, несмотря на свой молодой возраст, многие годы активно участвует в жизни творческих коллективов нашей республики, обеспечивая всем необходимым танцевальные, музыкальные и театральные коллективы. Я от всего сердца поздравляю ее с этим назначением, и выражаю искреннюю благодарность за поддержание такого решения Главу ЧР, Героя России Рамзана Ахматовича Кадырова! Дела реза хуьлда Хьуна, Лераме Паччахь! Дала т1аьхье беркате йойла!

A post shared by Министерство культуры ЧР (@daaev_mk) on Sep 1, 2020 at 9:34am PDT

Jaunās ministra vietnieces tēvs savā "Telegram" kanālā apsveic meitu ar amata iegūšanu un atgādina, ka jaunā sieviete pēdējos gadus vadījusi modes namu "Firdaws", kura kolekcijas "novērtē un izraisa apbrīnu plašai auditorijai daudzās valstīs".

Šogad februārī BBC ziņoja, ka "Firdaws" sarīkojis modes skati Parīzē. Pirms tam jaunās dizaineres tērpi tika prezentēti skatēs Maskavā, Groznijā un Dubaijā. Šo zīmolu 2009. gadā radījusi Kadirova sieva Medina Kadirova, bet kompānijas vadīšanu nodevusi meitai.

Aišata Kadirova ir dzimusi 1998. gadā. Studējusi Čečenijas Valsts universitātes Ekonomikas fakultātē. 2016. gadā Aišata apprecējusies ar tuva Kadirova drauga dēlu.

20. jūlijā Aišata Kadirova kopā ar māti un māsu tika iekļauta ASV sankciju sarakstā. Pret Kadirovu un viņa tuvāko loku sankcijas vērstas par valstī notiekošiem cilvēktiesību pārkapumiem, tostarp spīdzināšanām un ārpustiesas slepkavībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!