Foto: EPA/Scanpix/LETA

Taivāna lēmusi mainīt savu pases dizainu, lai mazinātu to situāciju skaitu, kad tās pilsoņus uzskata par kontinentālās Ķīnas iedzīvotājiem, raksta aģentūra "Reuters".

Taivāna iepriekš sūdzējusies, ka tās pilsoņiem jaunā koronavīrusa pandēmijas laikā bijušas problēmas iekļūt citās valstīs. Tāda situācija radusies, jo uz taivāniešu pasēm gozējas vārdi "Ķīnas republika", kas ir salas oficiālais nosaukums. Savukārt vārds "Taivāna" atradās pases apakšā.

Jaunajā pases dizainā, kuru plāno ieviest janvārī, vārds "Taivāna" tiks palielināts, savukārt "Ķīnas Republika" angļu valodā uz pases būs redzami tikai ap Taivānas nacionālo emblēmu. Attēlā pa labi redzams, kā šobrīd izskatās Taivānas pase, savukārt pa kreisi redzams jaunais dizains.

Taivānas ārlietu ministrs Džozefs Vū izteicies, ka jaunais pases dizains bijis nepieciešams, lai taivāniešus vairs neuzskatītu par kontinentālās Ķīnas jeb Ķīnas Tautas Republikas pilsoņiem.

Ķīna uzskata Taivānu par neatņemamu savas teritorijas sastāvdaļu un ar dažādām metodēm cenšas mazināt salas suverenitāti. Pekina nav izslēgusi arī militāra spēka pielietošanu, ja tas būtu vienīgais veids, kā novērst Taivānas neatkarību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!