Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ņemot vērā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšanu, Francija atlikusi nākamnedēļ Parīzē plānoto ārlietu un aizsardzības ministru tikšanos ar Krievijas kolēģiem, otrdien, 8. septembrī, paziņojusi Francijas Ārlietu ministrija.

"Ņemot vērā pašreizējos apstākļus, un pēc komunikācijas ar Krievijas varasiestādēm nolemts atlikt Francijas un Krievijas padomes tikšanos," paziņoja ministrija.

Ministru tikšanās bija plānota Parīzē 14. septembrī tā dēvētajā divi plus divi formātā, kas bijis būtisks instruments Francijas prezidenta Emanuela Makrona (attēlā) centienos uzlabot attiecības ar Maskavu.

Navaļnijs 20. augustā ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā Sibīrijā, bet divas dienas vēlāk no Krievijas pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Kā 2. septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

Navaļnija lieta ir iedragājusi Makrona centienus uzlabot attiecības ar Krieviju.

Makrons un Krievijas prezidents Vladimirs Putins šovasar telefonsarunā vienojās, ka Makrons rudenī apmeklēs Maskavu, bet tagad nav skaidrs, vai šī vizīte notiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!