Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) rīko ekspertu diskusiju: “Transformācijas process Baltkrievijā: ietekme uz rietumiem un Krieviju”. Portāls "Delfi" ceturtdien no pulksten 17 līdz 18 piedāvā sekot līdzi diskusijas tiešraidei. Diskusija notiks angļu valodā.

Diskusija norisinās ikgadējās "Rīgas Dialogi 2020" konferences ietvaros. Projekta mērķis ir apspriest un sniegt abpusēji izdevīgas rekomendācijas eiroatlantiskās drošības telpas un dialoga uzlabošanā.

Baltkrievijas politiskā krīze, kas izcēlās pēc 9. augusta prezidenta vēlēšanām, turpina attīstīties neprognozējami, radot pietiekami daudz izaicinājumus gan Krievijai, gan arī Rietumu lēmumu pieņēmējiem. Kādi varētu būt turpmākās attīstības scenāriji? Kā tie ietekmēs Krievijas un Rietumu attiecības? Šie un citi jautājumi tiks apspriesti publiskajā diskusijā.

Diskusijā piedalīsies Somijas ārpolitikas institūta pārstāvis Arkādijs Mošes, Baltijas Aizsardzības koledžas pētnieks Viljars Vēbels un Tālo Austrumu Federālās universitātes pārstāve Viktorija Panova. Diskusijas moderators būs LĀI direktors Andris Sprūds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!