Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps, kurš ceturtdien paziņoja par inficēšanos ar Covid-19 un jau piektdien vakarā nonāca slimnīcā, sestdienas vakarā izplatījis video uzrunu no slimnīcas, pavēstot, ka viņam klājas labi, bet nākamās dienas būs izšķirošas.

Četru minūšu ilgajā video, kur prezidents sēž pie galda, tērpies uzvalkā, lai gan bez kaklasaites, Tramps pateicās mediķiem un pastāstīja, ka juties slikti, tāpēc devies uz slimnīcu. Tagad viņš jūtoties jau krietni labāk un cer drīzumā atgriezties pie vēlēšanu kampaņas.

Prezidents atzina, ka nav zināms, kā atlabšana turpināsies, tāpēc nākamās dienas būs reāls pārbaudījums.

Tramps atzina, ka ārstējas ar eksperimentālām zālēm.

Atšķirībā no 18 sekunžu garā video pirms došanās uz slimnīcu, kurā prezidents izskatījās noguris, šajā video Tramps atguvis iepriekšējo enerģiju.

Viņš arī paziņoja, ka ar Covid-19 sasirgusī pirmā lēdija Melānija jūtas labāk, jo viņa ir gados jaunāka un nav riska grupā.

Tramps pateicās amerikāņiem un pasaules līderiem par laba vēlējumiem, kā arī solīja, ka vīruss pasaulē tiks uzvarēts.

Prezidents arī sacīja, ka sava amata dēļ nav varējis izolēties, ieslēgties Baltajā namā un nestrādāt.

Tramps darbu turpina arī prezidenta apartamentos Nacionālajā Voltera Rīda militārajā hospitālī un nav uzticējis savu pienākumu izpildi viceprezidentam, kā to smagas slimības gadījumā ļauj darīt ASV konstitūcija.

Sestdien prezidenta ārstējošie ārsti preses konferencē radīja zināmu apjukumu, jo izteicās optimistiski par prezidenta veselības stāvokli, lai gan avoti Baltajā namā ziņoja, ka prezidenta stāvoklis bijis nopietns gan pirms došanās uz slimnīcu, gan, atrodoties tajā.

Pasaules masu medijos tas raisījis bažas, ka sabiedrībai netiek sniegta pilnīga informācija. Vairākas stundas pēc ārstu preses konferences Tramps izplatīja šo video.

Jau ziņots, ka ar vīrusu inficējušies arī vairāki Trampa palīgi un republikāņu partijas pārstāvji ASV Senātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!