Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kuveitas parlaments ceturtdien vienbalsīgi balsojumā apstiprinājis jaunu kroņprionci šeihu Mešalu al Ahmadu as Sabahu. Dienu iepriekš viņu titulam nominēja jaunais emīrs šeihs Navafs al Ahmads as Sabahs, atzīmē "Al Jazeera".

Jaunais kroņprincis parlamentā ieradies drīz pēc pozitīvā balsojuma un emīra priekšā izteica svinīgo zvērestu. Viņš solīja, ka Kuveita turpinās savu miera un demokrātiskās pieejas ceļu, kā arī solīja veicināt sabiedrības iesaisti un toleranci, lai mazinātu sašķeltību.

Šeihs Navafs ieņēma emīra vietu pēc sava brāļa šeiha Sabaha al Džabera as Sabaha jeb Sabaha IV nāves pagājušajā nedēļā. Medijs atzīmē, ka Kuveitas politiskās aprindas patlaban izjūt pastiprinātu spriedzi zemās naftas cenas un Covid-19 pandēmijas dēļ.

"Al Jazeera" atzīmē, ka jaunais kroņprincis varētu faktiski pārņemt lielu daļu emīra funkciju, ņemot vērā Navafa salīdzinoši lielo vecumu (viņam ir 83 gadi). Līdz šim jaunais emīrs arī vairākkārt atteicies no svarīgiem amatiem, apliecinot viņa vēlēšanos palikt savrupus no aktīvām lomām valsts pārvaldē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!