Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pēc uzbrukuma Nicā ceturtdien visā Francijā terora draudu līmenis paaugstināts līdz augstākajai pakāpei.

Nicā kāds ar nazi bruņots vīrietis Dievmātes katedrālē un ārpus tās šodien nogalinājis trīs cilvēkus, tostarp kādai sievietei pārgriezta rīkle.

Policija slepkavu sašāvusi, taču viņš ir dzīvs un nogādāts slimnīcā, pavēstījis Nicas mērs.

Francijas premjerministrs Žans Kastekss paziņoja, ka šis uzbrukums ir tikpat gļēvs, cik barbarisks, un pavēstīja, ka nolēmis terora trauksmes sistēmā jeb tā dēvētajā plānā "Vigipirate" paaugstināt draudu līmeni līdz augstākajai pakāpei.

Eiropas Savienības (ES) līderi nosodījuši šodien Nicā notikušo uzbrukumu, apliecinājuši savu solidaritāti Francijai un solījuši cīnīties ar "tiem, kas mēģina izraisīt un izplatīt naidu".

"Es nosodu riebīgo un brutālo uzbrukumu, kas tikko noticis Nicā, un esmu kopā ar Franciju," tviterī paziņoja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

"Visa Eiropa solidarizējas ar Franciju. Mēs paliksim vienoti un apņēmīgi, saskaroties ar barbarismu un fanātismu," noradīja Leiena.

Arī Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels nodēvēja Nicā notikušo uzbrukumu par pretīgu un paziņoja, ka visa Eiropa atbalsta Franciju.

Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Dāvids Sasoli sacīja: "Mums ir pienākums kopā stāties pretī vardarbībai un tiem, kas mēģina izraisīt un izplatīt naidu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!