Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim Covid-19 tests bijis pozitīvs, atsaucoties uz prezidenta biroja teikto, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

"Diemžēl Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska [jaunā] koronavīrusa tests ir pozitīvs," teikts sociālajā tīklā "Facebook" izplatītajā paziņojumā, kurā piebilsts: "Valsts vadītājs jūtas labi un turpinās savus pienākumus veikt attālināti, atrodoties pašizolācijā."

Pēc dažām minūtēm arī Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks paziņoja, ka viņa jaunā koronavīrusa tests ir pozitīvs. Viņš "Facebook" paziņojis, ka jūtas labi.

Oktobra sākumā Ukrainas eksprezidents Petro Porošenko nonāca slimnīcā, jo bija saslimis ar pneimoniju. Sasirgšana ar pneimoniju Porošenko konstatēta pēc tam, kad viņam bijis arī pozitīvs Covid-19 tests. Savukārt augusta izskaņā pozitīvs Covid-19 tests bija Ukrainas ekspremjerei Jūlijai Timošenko.

Aizvadītajā diennaktī Ukrainā ar jauno koronavīrusu inficējušies 8687 cilvēki. Kopumā Ukrainā inficējušies vairāk nekā 460 000 cilvēku, bet 8450 cilvēki ir miruši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!