Foto: AFP/Scanpix/LETA

Britu premjerministrs Boriss Džonsons nosaucis Skotijas decentralizāciju par "katastrofu" un izslēdzis jebkādu papildus pilnvaru sniegšanu Edinburgai laikā, kad skotu nacionālisti mudina uz otru neatkarības referendumu, ziņo aģentūra "Reuters".

Video sarunā ar Konservatīvās partijas likumdevējiem, Džonsons apgalvo, ka "lielāka pilnvaru sniegšana, ir bijusi Tonija Blēra lielākā kļūda". Džonsona biroja pārstāvji premjera teikto nenoliedz.

2014.gada referendumā 55% skotu noraidīja neatkarību, bet "Brexit" un Covid-19 ir vājinājis saites, kas vieno Apvienoto Karalisti, ziņo aģentūra.

Skotijas premjerministre Nikola Stērdžena, kura iestājas par vēl vienu neatkarības referendumu, uzskata, ka vienīgais veids, kā pasargāt un stiprināt skotu Parlamentu, ir iegūstot neatkarību.

Savukārt Apvienotās Karalistes parlamenta loceklis Roberts Dženriks aizstāvēja Džonsona teikto, sakot, ka šī kļūda, uz kuru norādīja premjerministrs, bija nacionālisma pieaugums Stērdženas Skotu nacionālās partijas (SNP) veidolā. Skotu nacionālisti ļaunprātīgi izmantojuši decentralizāciju, lai šķeltu Apvienoto Karalisti un otrs referendums nav iespējams, jo nacionālisti piekrita, ka 2014.gada balsojums bija vienīgais šāds referendums paaudzes laikā", norādīja Dženriks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!