Foto: AFP/Scanpix

ASV eksprezidents Baraks Obama nesen publicētajos memuāros "A Promised Land" ("Apsolītā zeme") kritizē ilggadējo Krievijas līderi Vladimiru Putinu, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Eksprezidents nosauc Putinu par līderi valdībai, kura atgādina "kriminālu sindikātu". Obama raksta, ka Putins viņam atgādinājis tādu korumpētu politisko priekšnieku, kādi 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā vadīja ASV pilsētas.

Obama pauž, ka Putins ir uzbūvējis valsti, "no kuras varbūt jābaidās, bet kurai nevajadzētu līdzināties", piebilstot, ka tikai nedaudzi jaunattīstības valstu pilsoņi skatās uz Maskavu kā iedvesmas avotu.

Tāpat 44. ASV prezidents komentēja fotogrāfijas, kurās Putins atspoguļots kā vīrišķīgs un spēcīgs līderis. Vienā no zināmākajām šāda tipa fotogrāfijām Putins redzams uz zirga bez krekla. Obama šis fotogrāfijas pielīdzinājis pusaudža ierakstiem sociālajā tīklā "Instagram".

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Obama grāmatā atminas arī pirmo tikšanos ar Putinu, kas viņam, acīmredzami nav gājusi pie sirds. Putins pirmās tikšanās laikā uzsāka "šķietami bezgalīgu monologu", kurā sīki aprakstītas visas Amerikas Savienoto Valstu darbības pēdējās divās desmitgadēs, ieskaitot NATO paplašināšanu un iebrukumu Irākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!