Foto: AP/Scanpix/LETA

Serbijas valdība atsaukusi lēmumu izraidīt Melnkalnes vēstnieku, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Serbija 28. novembrī lēma par Melnkalnes vēstnieka izraidīšanu, šādā veidā atbildot uz Melnkalnes lēmumu par "persona non grata" pasludināt Serbijas vēstnieku.

Melnkalni sadusmoja Serbijas vēstnieka Vladimira Bozoviča izteikumi, kuros viņš pauda, ka 1918. gada varasiestāžu lēmums apvienoties ar Serbiju bijusi "atbrīvošana". Podgorica to nosauca par jaukšanos Melnkalnes iekšējās lietās, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Asambleja 1918. gadā nolēma, ka Melnkalne kļūs par Serbu, horvātu un slovēņu karalistes daļu. Vēlāk šī valsts bija pazīstama kā Dienvidslāvija. Plašāk par šo notikumu iespējams lasīt šeit. 2006. gadā Melnkalne pasludināja neatkarību, pirmo reizi kopš Pirmā pasaules kara beigām kļūstot par suverēnu valsti.

Svētdien Serbijas premjerministre Ana Brnabiča paziņoja, ka lēmums izraidīt Melnkalnes vēstnieku ir atcelts. 'Mēs lēmām, ka Serbijas valdība šovakar vienpusēji atceļ Melnkalnes vēstnieka izraidīšanu," norādīja Brnabiča. Viņa pauda cerību, ka šis Belgradas solis Melnkalnē tiks uztverts par labas gribas žestu un sacīja, ka Serbija turpinās attīstīt saites ar Melnkalni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!