Foto: AFP/Scanpix/LETA

Austrijā cilvēkiem, kas strādā profesijās ar augstu Covid-19 pārnešanas risku, no janvāra būs jātestējas reizi divās nedēļās, piektdien paziņoja Austrijas kanclers Sebastians Kurcs.

Jaunā prasība attieksies uz pedagogiem un pakalpojumu personālu, kas ir tuvā kontaktā ar klientiem, sacīja Kurcs, netieši atsaucoties uz tādām profesijām kā frizieri un masāžas terapeiti.

Valdība arī paziņoja par sejas masku obligātu valkāšanu visās darbavietās, kur nav iespējama fiziska distancēšanās.

Federālo zemju varas iestādes var ieviest obligātas sejas maskas bieži apmeklētās ārtelpās, papildus jau pastāvošajam pienākumam tās valkāt veikalos un sabiedriskajā transportā, sacīja Kurcs.

Jaungada svinību ierobežojumi būs stingrāki par iepriekš plānotajiem. Būs atļauts tikties tikai cilvēkiem no divām mājsaimniecībām.

"Jaungada ballītes nozīmētu katastrofu janvārim," preses konferencē teica Kurcs.

Ziemassvētku brīvdienās 24. un 25.decembrī būs spēkā mazāk stingrs ierobežojums - drīkstēs tikties līdz 10 cilvēkiem jo jebkāda skaita mājsaimniecību.

Piektdien Austrijā tika reģistrēti apmēram 2900 jauni Covid-19 gadījumi. Pēdējo septiņu dienu laikā reģistrēti vidēji 213 gadījumi uz 100 000 cilvēkiem.

"[Inficēšanās] līmenis vēl ir pārāk augsts," atzina Kurcs, uzsverot, ka plānots masveida pārbaužu otrais vilnis janvārī var palīdzēt novērst vai atlikt trešo karantīnas fāzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!