Foto: TASS/Scanpix/LETA

Azerbaidžānas ārlietu ministrija izsludinājusi oficiālu protestu pēc Armēnijas ārlietu ministra Ara Aivazjana viesošanās Kalnu Karabahā, dēvējot to par provokāciju un "centieniem palielināt spriedzi", raksta "Radio Brīvā Eiropa".

Aivazjans otrdien, 5. janvārī, Stepanakertā ticies ar savu Kalnu Karbahas kolēģi, vizīšu laikā parakstot turpmākas sadarbības programmu.

Azerbaidžānas izplatītajā paziņojumā viņa viesošanās nodēvēta par nelegālu, turklāt atzīmēts, ka tā ir pretrunā ar miera līgumu, kas 9. novembrī tika noslēgts starp abām valstīm un Krieviju, tādējādi izbeidzot Otro Kalnu Karabahas karu. "Nosacījumu pārkāpumi no oficiālo Erevānas amatpersonu puses ir provokācija, un tādas darbības, kas vērstas savai auditorijai [Armēnijā] nepalīdz normalizēt situāciju reģionā," pausts paziņojumā.

Karā Armēnija zaudēja daļu Kalnu Karabahas, kā arī visus tās 90. gadu pirmajā pusē karadarbībā iekarotos un okupētos Azerbaidžānas rajonus ap to. Karadarbība katrai no pusēm prasījusi vairāk nekā 3000 karavīru dzīvību. Lai gan Azerbaidžāna tagad pilnībā ieskauj Armēnijas kontrolēto Kalnu Karabahu, Krievijas miera uzturētāji palīdz nodrošināt satiksmi caur Lačinas koridoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!