Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ķīnā ceturtdienas rītā oficiāli apstiprināts pirmais Covid-19 nāves gadījums pēdējo astoņu mēnešu laikā. Iepriekšējais nāves gadījums no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības valstī bija reģistrēts 17. maijā.

Mirusī ir sieviete no ziemeļu Heibei provinces. Viņai bijusi arī kāda cita saslimšana un pirms nāves viņas stāvoklis bijis ārkārtīgi smags, vēsta Ķīnas medijs "Global Times".

Ķīnas veselības nozares pārstāvji gan atzīmē, ka svaigi reģistrētais nāves gadījums nekādā veidā nenorāda uz vīrusa pārneses palielināšanos. Tiek uzsvērts, ka, iespējams, nāves iemesls varētu būt ilgstoša slimošana, un Covid-19 veselības stāvokli tikai pasliktinājusi.

Visā Ķīnā iepriekšējā diennaktī reģistrēti 138 jauni inficēšanās ar jauno koroanvīrusu gadījumi, tostarp 78 ir asomptimātiski. No visiem 81 gadījums reģistrēts tieši Heibei provincē, un šajā provincē slimnīcās smagā stāvoklī atrodas arī 16 Covid-19 slimnieki.

Lielais vairums no jauna saslimušo ir cilvēki pusmūžā un gados, kā arī nomaļākos ciemos dzīvojošie. Vidējais inficēto vecums ir 50 gadi, bet trešā daļa ir vecāki par 60 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!