Foto: EPA/Scanpix/LETA
Nedēļu pēc apvērsuma, kura rezultātā varu pārņēma armija, Mjanmā uzsākts plašs streiks. Tā ietvaros tūkstošiem dažādu nozaru darbinieku protestē pret jauno valsts iekārtu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Pagājušajā nedēļā armija pārņēma varu Mjanmā, pasludinot ārkārtas stāvokli valstī, kā arī aizturot vairākas amatpersonas. Starp aizturētajiem ir arī faktiskā politiskā līdere Auna Sana Su Či. Bruņotie spēki apgalvo, ka pērnā gada novembrī notikušajās vēlēšanās, kurās uzvarēja valdošā partija Nacionālā Demokrātijas līga (NLD), notikusi krāpšanās.

Šobrīd Mjanmā jau vairākas dienas notiek plaši protesti pret armiju. Demonstrācijas notiek gan galvaspilsētā Nepjido, gan citviet. Protestos piedalās dažādu profesiju pārstāvji, tostarp skolotāji un banku darbinieki, atzīmē medijs.

Vietējā televīzijā izskanējuši brīdinājumi, ka gadījumā, ja protestētāji apdraudēs sabiedrisko drošību vai likuma varu, uz to tiks reaģēts. Līdz šim protesti nav noveduši pie vardarbīgām sadursmēm, taču pret protestētājiem izmantoti ūdensmetēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!