Foto: AFP/Scanpix/LETA

Turcija pirmdien izsaukusi ASV vēstnieku, lai izteiktu protestu par Vašingtonas reakciju uz 13 Turcijas pilsoņu nogalināšanu Irākas ziemeļos. Ankara šajās slepkavībās vaino kurdu kaujiniekus.

Turcijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka stingrākos iespējamos vārdos darījusi ASV vēstniekam Deividam Saterfīldam zināmu Ankaras neapmierinātību ar Vašingtonas atteikumu nekavējoties akceptēt Turcijas notikumu versiju.

Ārpus likuma pasludinātā kurdu nemiernieku organizācija Kurdistānas Strādnieku partija (PKK) 13 Turcijas pilsoņu nāvē vainoja Turcijas spēkus, kas pagājušajā nedēļā sāka operācijas pret PKK kaujiniekiem Irākas ziemeļos.

ASV Valsts departaments svētdien paziņoja, ka gadījumā, ja izrādīsies patiesība, ka PKK vainojama Turcijas pilsoņu nāvē, ASV spēcīgākajiem iespējamajiem vārdiem nosoda notikušo. Kāds avots ASV diplomātu aprindās sacīja AFP, ka Ankara ir neapmierināta ar ASV paziņojumu, jo tajā apšaubīta Turcijas notikumu versija.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans nosauca Vašingtonas paziņojumu par farsu.

ASV un citi Turcijas sabiedrotie uzskata PKK par teroristu organizāciju. Taču ASV sadarbojas Sīrijā ar citu kurdu kaujinieku grupējumu, ko Turcija uzskata par PKK atzaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!