Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Zviedrijas valdība vienojusies laika posmā no 2024. - 2026. gadam piešķirt Ukrainas militārajam atbalstam 75 miljardus Zviedrijas kronu (6,5 miljardus eiro), trešdien paziņojusi Stokholma.

Medijs "Kyiv Independent" norāda, ka līdz ar šo paziņojumu Stokholmas palīdzība Ukrainai kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma sasniegs vairāk nekā 100 miljardus Zviedrijas kronu (8,6 miljardus eiro).

Valdība uzsvērusi, ka Zviedrija sniegs Ukrainai 25 miljardus Zviedrijas kronu (2,1 miljardu eiro) gadā. Palīdzība varētu ietvert turpmākus aprīkojuma ziedojumus, finansiālus ieguldījumus, kā arī atbalstu aizsardzības aprīkojuma iegādei.

Zviedrijas aizsardzības ministrs Pols Jonsons intervijā ar mediju "Bloomberg" otrdien paziņojis, ka varētu paiet divi gadi līdz valsts sasniegs vēlamo kapacitāti, lai nodrošinātu Ukrainai vairāk munīcijas un stiprinātu Zviedrijas Bruņotos spēkus.

"Krievija ir nostājusies atpakaļ uz kājām ātrāk nekā eiroatlantiskā kopiena. Es sagaidu, ka mēs atgūsimies, bet domāju, ka paies gads vai divi līdz mēs redzēsim pilnu efektu," paudis līderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!