Foto: TASS/Scanpix/LETA

ASV tehnoloģiju kompānija "Apple" esot piekritusi Krievijā pārdošanā esošajām ierīcēm instalēt Krievijā izstrādātu programmatūru, tādējādi pakļaujoties likumam, kas stāsies spēkā 1. jūlijā, atsaucoties uz Krievijas medijiem, raksta "Radio Brīvā Eiropa".

"Android" operātājsistēmas telefoniem neatkarīgi no to ražotāja Krievijas valdības izvēlētās lietotnes jau būšot instalētas bez jebkādas izvēles piedāvājuma. Programmatūra jāinstalē arī gudrajos televizoros un datoros.

Kāds avots Digitālās attīstības un komunikācijas ministrijā "Vedomosti" esot norādījis, ka "Apple" ierīču kārotāji savukārt varēšot izvēlēties starp dažādām Krievijā izstrādātām lietotnēm, kuras iepriekš apstiprinājusi valdība. Uzinstalētas gan tikšot tikai tās programmas, kuras jaunie klienti izvēlēšoties. "Apple" pārstāvji esot šādai sistēmai piekrituši.

Avots ministrijā medijam esot norādījis, ka tiekot vestas sarunas arī par šo aplikāciju lejupielādes iespējamību no "Apple Store".

Valdības apstiprinātās programmas ietverot "Yandex" meklētāju, "Mail.ru" e-pasta servisu un ziņu lietotni, "ICQ" saziņas lietotni, soctīkla "VKontakte" lietotni, maksāšanas sistēmu "MirPay", kā arī "Kaspersky Lab" antivīrusa programmatūru.

Par ierīču pārdošanu bez šādas programmatūras paredzēts sods aptuveni 2300 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!