Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Aleksejs Navaļnijs kolonijā ir uzsācis badastreiku, mikroblogošanas vietnē "twitter" trešdien raksta opozīcijas līdera Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.


"Kāpēc ieslodzītie sāk badastreikus? Šis jautājums uztrauc tikai tos, kas nav bijuši ieslodzījumā. No ārpuses viss izskatās sarežģīti. Bet iekšpusē viss ir vienkārši: tā kā nav jau tev citu cīņas metožu, tad arī uzsāc. Ha, ha, ha. Precīzāk, pārītis vēl ir, bet tās labāk pataupīt. Kurš guļ halātā, ar kailu galvu, brillēs un ar Bībeli rokās? Tas esmu es," vēsta trešdienas pievakarē publicēts ieraksts Navaļnija "instagram" kontā.

Tajā Navaļnijs paskaidro, ka Bībele esot vienīgā grāmata, kuru viņš varēja saņemt triju nedēļu laikā. "Savukārt gultā (superskandaloza noteikumu pārkāpšana), – jo esmu pieteicis badastreiku," vēstīts ierakstā. Lai arī viņam ir tiesības izsaukt ārstu, saņemt zāles, taču tās neviens nenodrošinot.

Sāpes no muguras pārgājušas uz kāju. "Daļa labās un tagad arī kreisās kājas zaudējusi jutīgumu. Jokus malā, tas jau kļūst kaitinoši," vēsta Navaļnijs. Medicīniskās palīdzības vietā viņu mokot ar miega liegšanu, proti, modinot astoņas reizes naktī, un administrācija esot pārliecinājusi ""zeku" vadoņus, kas iebiedējuši visus pārējos "zekus," lai netīra apkārt manai gultai". "Viņi tā arī saka: "Ļoša, piedod, mēs vienkārši stulbi baidāmies, šis taču ir Vladimira apgabals". "Zeka" dzīve ir vērta mazāk par paciņu cigarešu," viņš vēsta.

Tādēļ Navaļnijs paziņojis par badastreika uzsākšanu, prasot izpildīt likumu un ielaist pie viņa ārstu. "Guļu izsalcis, bet pagaidām vēl ar divām kājām. Un jūs arī neslimojat," ar šādiem vārdiem noslēdzas ieraksts "Instagram".

Jau vēstīts, ka 44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17. janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Pagājušajā mēnesī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014. gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!