Foto: AP/Scanpix/LETA

Beļģija plāno mīkstināt daļu no Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktajiem ierobežojumiem un atļaut nebūtiskus braucienus uz šo valsti un no tās, trešdien paziņoja premjerministrs Aleksandrs de Kro.

Nedēļu pēc tam tiks atkal atvērti mazumtirdzniecības veikali, ļaujot iegādāties preces bez iepriekšēja pasūtījuma, un tiks atļauts atsākt darbu frizētavām.

Tiks atļauta līdz 10 cilvēku tikšanās ārpus telpām, palielinot līdz šim atļauto četru cilvēku skaitu.

8.maijā varēs atsākt darbu krodziņu un restorānu ārtelpas zonas, kas vairākus mēnešus ir bijušas slēgtas. Tad arī tiks mīkstināta nakts komandantstunda.

Inficēšanās ar Covid-19 Beļģijā vēl ir augstā līmenī, bet pakāpeniski mazinās. Pēdējo 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Beļģijā ir 471. Šī perioda laikā jaunu ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu skaits pieaudzis par gandrīz 50% un bijis vidēji 40 dienā.

Slimnīcu intensīvās aprūpes nodaļas vēl arvien ir ļoti noslogotas, tāpēc ierobežojumu mīkstināšana ir pakāpeniska, sacīja premjerministrs.

Beļģijā, kur ir 11,5 miljoni iedzīvotāju, turpinās vakcinācijas kampaņa pret Covid-19, un vismaz vienu vakcīnu ir saņēmuši vairāk nekā divi miljoni cilvēku.

Pieaugot Covid-19 gadījumu skaitam, Beļģija marta beigās atlika vai atcēla plānoto ierobežojumu mīkstināšanu. Nebūtisko preču veikaliem tika atļauts pārdot preces tikai pēc iepriekšēja pasūtījuma, un uz laiku tika slēgtas frizētavas.

Nebūtiski ārzemju ceļojumi Beļģijā ir aizliegti kopš janvāra, un vairākus mēnešus ir bijusi spēkā nakts komandantstunda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!