Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas valdošās koalīcijas likumdevēji pirmdien panākuši vienošanos jautājumā par nakts komandantstundām, tādējādi pavirzoties soli tuvāk jauniem noteikumiem cīņā ar Covid-19, kas būtu pārāki par federālo zemju lēmumiem.

Vācijas kanclere Angela Merkele jau pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tiks pieņemti jauni noteikumi, kas attieksies uz visu valsti un stāsies spēkā brīdī, kad kādā apgabalā inficēšanās rādītāji būs kļuvuši pārāk augsti.

Taču likumprojekts vēl nav nokļuvis līdz pirmajam balsojumam Bundestāgā, jo partiju starpā pastāv domstarpības.

Valdošās koalīcijas likumdevēji pirmdien pēc konsultācijām paziņoja, ka viņi vienojušies par komandantstundu no plkst. 22 līdz plkst. 5. Sākotnēji bija paredzēts, ka nakts komandantstunda būs no plkst. 21 līdz plkst. 5.

Likumdevēji arī vienojušies, ka cilvēkiem līdz pusnaktij būs atļauts doties pastaigās un skriet.

Paredzēts arī, ka pat situācijās, kad vīrusa izplatība atkal pieaugs, joprojām būs iespējams iepirkties, preci iepriekš pasūtot un saņemot veikalā. Iepriekšējā likumprojekta versijā šāda iespēja nebija paredzēta.

Likumprojekts paredz, ka skolām būs jāpāriet uz mācībām attālināti, ja jauno Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 cilvēku septiņu dienu periodā pārsniegs 165. Oriģinālajā likumprojektā bija paredzēta augstāka latiņa.

Paredzēts, ka visi šie noteikumi būs spēkā līdz 30. jūnijam.

Pirmās debates un balsojums par likumprojektu Bundestāgā paredzēts trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!