Foto: AFP/Scanpix/LETA

Itālijas policija sākusi izmeklēšanu pret kādu iedzīvotāju, kurš 15 gadus nav nācis uz savu darbu slimnīcā, bet visu šo laiku turpinājis saņemt pilnu atalgojumu, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Persona uz darbu slimnīcā Katanzaro pilsētā nav nākusi kopš 2005. gada. Viņš tagad tiek apsūdzēts par krāpšanu, izspiešanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Par gadiem, kuros patiesībā nav strādājis, darbinieks algā saņēmis 538 tūkstošus eiro.

Šīs lietas ietvaros policija pārbauda arī sešu slimnīcas amatpersonu atbildību par darbinieka ilgo prombūtni. Tā ir daļa no ilgstošas izmeklēšanas par iespējamu krāpniecību Itālijas publiskajā sektorā.

Ilgajā prombūtnē pieķertais darbinieks bija civildienesta ierēdnis, kurš darbam slimnīcā norīkots 2005. gadā. Taču kopš šī brīža viņš tā arī nav strādājis.

Policija krāpnieku apsūdz arī par draudēšanu savai priekšniecei, lai viņa neierosinātu disciplinārlietu. Šī priekšniece vēlāk devās pensijā un viņas amata pēctecis nekad neesot pamanījis, ka būtu jābūt vēl vienam darbiniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!